<An> Analysis of Intellecutal Potential and its Impact on the Social and Economic Development of European Countries - Bilan, Yuriy
Posudzovanie intelektuálneho potenciálu a jeho vplyvu na najdôležitejšie ukazovatele hospodárskeho a sociálneho rozvoja krajín, hospodárskeho rastu a životnej úrovne. Porovnávanie údajov z 28 členských štátov EÚ za obdobie rokov 2015 - 2017, pričom pri výskume sa použili štatistické údaje z Eurostatu. Výskumnú vzorku tvorilo obyvateľstvo s vysokoškolským vzdelaním, ako aj príslušné odborné spôsobilosti potrebné na podnikanie a zamestnanie. Analýza ukazovateľov intelektuálneho potenciálu spolu s ukazovateľmi produktivity, takzvanej multifaktorovej produktivity (MFP) a produktivity práce (LP). Identifikácia faktorov ovplyvňujúcich intelektuálny potenciál.