On the Importance of Context in Sequential Search - Hsiao, Yu-Chin
Experimentálne skúmanie, či zostavenie rozhodnutia o individuálnom výbere v prostredí trhu vedie k inému výsledku, ako keď je rozhodnutie opísané v bezkontextovom rámci. Skúmanie či je kontextový efekt vyvolaný iba rámcom, alebo či je potrebný bohatší opisný obsah, ktorý by viedol k oboznámeniu sa s prostredím rozhodovania. Vymedzenie problému sekvenčného vyhľadávania ako predaja domov vedie k lepším rozhodnutiam ako k rámcu bez kontextu.