Economic Impacts of Boeing Aircraft Groundings on Selected Subjects in Avation Industry - Frasch, Alexander, 1992-
Letecký priemysel bol nepriaznivo ovplyvnený smrteľnými haváriami v leteckej spoločnosti Lyon Air a Ethiopian Airlines. Obe tieto nehody sú spojené tým istým novým a moderným typom lietadla - Boeing 737 MAX, ktorého prevádzka sa stala veľmi spornou okamžite po smrteľných nehodách. Dôsledky oboch leteckých nehôd nepriaznivo ovplyvnili i z ekonomického hľadiska viacerých účastníkov na medzinárodných trhoch, okrem mnohých leteckých spoločností a samotného výrobcu Boeingu, sú to i cestovné kancelárie v podmienkach nášho trhu, ale aj samotných cestujúcich. Prípadová štúdia spoločnosti Smartwings Slovakia - následky uzemnenia lietadiel na charterovom trhu na Slovensku. Identifikácia dopadu zníženej kapacity leteckých spoločností na slovenský trh s charterovou leteckou dopravou a vplyv na cestovné kancelárie a klienta. Plánovaný výnos spoločnosti Smartwings Slovakia, ktorá prevádzkovala lietadlá 737 MAX - zistenia na základe prognóz.