Application of Circular Economy Principles in V4 Countries - Palušková, Hana
Model obehového hospodárstva možno považovať za dôležitý model v boji proti tvorbe obrovského množstva odpadu a znečisťovaniu životného prostredia. Porovnávanie krajín V4 a ukazovateľov obehového hospodárstva akými sú : tvorba komunálneho odpadu, miera recyklácie komunálneho odpadu, investície, hrubá pridaná hodnota a pracovné miesta v oblastiach obehového hospodárstva a patenty týkajúce sa recyklácie a druhotných surovín. Vplyv a význam obehovej ekonomiky a jej väzby na medzinárodný obchod.