Contributions to Other Capital Funds as the Form of Financing for Businesses Through Own Funds (Equity) - Legal, Accounting and Tax Aspect - Harumová, Anna, 1955-
Príležitosť financovania podnikov prostredníctvom vlastných zdrojov a iných kapitálových fondov. Iné kapitálové fondy boli v posledných rokoch jednou z najdiskutovanejších tém z dôvodu nedostatočnej regulácie slovenského obchodného a daňového práva. Novela iných kapitálových fondov v Obchodnom zákonníku od 1. januára 2018 a novela zákona o dani z príjmov, priniesli do tejto oblasti viac svetla a pre podnikateľov predstavujú „bezpečný prístav“, ako postupovať v súlade s legislatívou. Popis právnych, účtovných a daňových aspektov iných kapitálových fondov a zaoberanie sa niektorými nedostatkami či problémami v súvislosti s novým nariadením. Prípadové štúdie.