Vývoj pojistného trhu v roce 2019 a živelní škody v 1. čtvrtletí 2020 - Jedlička, Petr
Výsledky kvartálnych štatistík Českej asociácie poisťovní k obdobiu 31. december 2019, zahŕňajúce sledované údaje predpísaného poistného i novú rozšírenú štruktúru škôd podľa rizika majetkového poistenia, ukázali zaujímavú medziročnú dynamiku vývoja. Podrobnejšie predstavenie niektorých hlavných posunov a dlhodobejších trendov. Informácie k živelným škodám ako napríklad počet vybavených poistných udalostí z víchrice či krupobitia a objem poistených škôd. Najväčšie živelné katastrofy v Českej republike a štatistika najničivejších orkánov.