Controlling verzus kontrolovanie - Mišún, Juraj, 1978-
Teoretické spracovanie problematiky vnímania kontroly, kontrolovania a controllingu prostredníctvom komparácie definícií od rôznych zahraničných a domácich autorov. Teoretická báza poznatkov danej problematiky. Vznik pojmu kontrola. Ponímanie kontroly prostredníctvom anglo-americkej anemeckej školy.