Právna úprava spoločnosti s ručením obmedzeným v SR v komparácií s právnou úpravou v ČR - Vačoková, Lenka, 1983-
Zaoberanie sa právnou úpravou slovenskej spoločnosti s ručením obmedzeným v porovnaní s právnou úpravou spoločnosti s ručením obmedzeným v Českej republike v zmysle zákona o obchodných korporáciách. Odporúčanie možných zmien právnej úpravy podľa obchodného zákonníka aj v nadväznosti na pripravovanú rekodifikáciu súkromného práva na Slovensku. Definovanie základného imania/kapitálu, vkladu či obchodného podielu. Ručenie spoločníkov za záväzky spoločnosti, počet spoločníkov, štatutárny orgán a pravidlo podnikateľského úsudku.