Unequal Spatial Distribution of Doctors in Slovakia - Mandžák, Peter
Preskúmanie determinantov priestorového rozmiestnenia lekárov v rozvinutých krajinách. S pokračujúcim hospodárskym rozvojom na celom svete sa zvyšujú výdavky na zdravotnú starostlivosť a dopyt po zdravotníckych službách, pretože zdravie možno považovať za luxusný tovar - čím bohatšia je krajina, tým vyššie sú výdavky na zdravotnú starostlivosť.