Roli ekoklasterij ta ekoinnovacij u rozvitku cirkurlajnoj ekonomiky ta stalogo rozvitku krajin jevropejskogo sojuzu - Dziura, Boris, 1976-
Základ hospodárskej politiky európskych krajín spočíva v posledných desaťročiach v zoskupovaní, a to z dôvodu širokých príležitostí pre hospodársky rast a množstva pozitívnych multiplikačných účinkov, ktoré vyplývajú zo zoskupovania - vytvárania klastrov. Ekologické zoskupenia a ich hlavné ciele v rámci podpory rozvoja ekologických inovácií v EÚ. Identifikácia vedúcich predstaviteľov v oblasti rozvoja ekologických zoskupení a charakteristík ich politiky v oblasti ekologického priemyslu.