Slovakia Versus Carbon Taxes Serious Substitute for Existing Taxation or a New Tax Load? - Ďurana, Radovan
Uhlíková daň ako kľúčový nástroj agendy EÚ v rámci znižovania emisií. Stručná charakteristika dane. Natívne externality. Názory spotrebiteľov ohľadom možnosti zväčšenej finančnej záťaže. Súčasná výška platieb za emisie a elektrinu v SR. Systém obchodovania s emisiami. Výška uhlíkovej dane vo svete. Riziká a negatívne vplyvy dane z uhlíka - opatrenia.