Evaluation of the Role of Development Strategy in Growth of Operating Profit On the Example of Semi-Finished Food Production Enterprise - Jincharadze, Tristan
Analýza finančných ukazovateľov potravinárskeho podniku "Samepo" dáva príležitosť posúdiť, do akej miery bola vybraná stratégia daného podniku úspešná a aké boli hlavné faktory ovplyvňujúce zisk podniku. Pre takéto hodnotenie je dôležité analyzovať vzťahy so zákazníkmi, vnútorné obchodné procesy, zhodnotiť perspektívy rastu, rozvoja a sumarizovať finančné výsledky, najmä zmeny prevádzkových výnosov. Tri faktory, ktoré spôsobujú zmeny zisku pri vykonávaní stratégie, sú: objem, cena a produktivita. Súhrnné účtovné údaje pochádzajú z ukazovateľov podniku za roky 2017 a 2018.