Medzi daimoniom a logom: bol Sókratés veštec? - Škvrnda, František, ml., 1987-
Interpretácia vzťahu Sókratovho daimonia a logu. Téza, že Sókratés bol veštec. Význam daimonion. Starobylý rozmer filozofického myslenia. Rozlišovanie medzi „racionálnym“ a „iracionálnym“.