Structural Decomposition Analysis of Changes in Manufacturing Employment in Slovakia - Majzlíková, Erika, 1993-
Zaoberanie sa štrukturálnym rozkladom zmien v celkovej zamestnanosti vo výrobe na Slovensku. V posledných rokoch sme zaznamenali trend deindustrializácie, ktorý je viditeľný vzhľadom na priamu, ale aj nepriamu zamestnanosť alebo pridanú hodnotu vo výrobe v mnohých ekonomikách. Zistenie, ktoré faktory a do akej miery prispeli k zmenám indexu rastu zamestnanosti vo výrobnom priemysle medzi rôznymi časovými obdobiami. Zameranie najmä na vývoj zamestnanosti vo výrobe na Slovensku v rokoch 1995 až 2014.