Flexible Regression Modelling of the Pure Premium Using Generalized Additive Models with Isotropic Smoothing - Strežo, Marek, 1990-
Skúmanie cien neživotného poistenia v kontexte modelu GAM. Porovnanie viacerých modelov a vysvetlenie odchýlok.