Výskum, popularizácia vedy a environmentálna výchova - významné poslanie Arboréta Mlyňany - Ferus, Peter
Vždyzelený park európskeho významu - Arborétum Mlyňany - založený uhorským šľachticom, milovníkom rastlín Štefanom Ambrózym-Migazzim. Správa parku pod Slovenskou akadémiou vied od roku 1953. Veda v Arboréte Mlyňany. Popularizácia vedy v rámci rôznych podujatí. Environmentálna výchova.