Human Resources Development and Those Left Out: Contribution of Universal Policies - Karanikola, Zoe A.
Tematická analýza správy o ľudskom rozvoji (OSN, 2016), ktorá pojednáva o tom, ako môžu univerzálne politiky prispieť k rozvoju všetkých vylúčených - to znamená ľudí, ktorí patria do zraniteľných skupín. Úsilie OSN a politiky, ktorá pomáha všetkým ľuďom pri rozvoji. Toto úsilie a politiky možno porovnávať s úsilím iných európskych a medzinárodných organizácií, ako sú Rada Európy a Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD). Univerzalizmus je potrebné preniesť do praxe odstránením prekážok, ktoré vylučujú určité skupiny.