Osobné bankroty - pohľad zamestnanec, zamestnávateľ - Sandtner, Lucia
Podľa §166 ZKR každý platobne neschopný dlžník, ktorý je fyzickou osobou, je oprávnený domáhať sa oddlženia konkurzom alebo splátkovým kalendárom podľa tejto časti zákona, bez ohľadu na to, či má záväzky z podnikateľskej činnosti. Od 1.1.2020 je možné podať žiadosť o osobný bankrot len v prípade, ak je voči osobe vedené exekučné konanie dlhšie ako 1 rok.