Výdavky s podmienkou zaplatenia - Böszörményi, Jana
Zo zákona vyplýva, že je potrebné posudzovať výdavky. Preskúmať výdavok(náklad), či bol skutočne vynaložený v súvislosti s podnikateľským zameraním spoločnosti. Zákon o dani z príjmov v §17 ods. 19 definuje výdavky(náklady), ktoré majú podmienku zaplatenia, aby sme ich mohli považovať za daňový výdavok(náklad). Od roku 2020 dochádza k zmenám v uvedenom ustanovení.