Komentár k úplnému zneniu zákona o dani z príjmov - Kováčová, Zdenka
Úplné znenie zákona č.595/2003 Z.z. O dani z príjmov (po zmene zákonmi č. 112/2018 Z.z. atď). Je potrebné všímať si nielen obsah jeho ustanovení, ale aj členenie zákona. Najrozsiahlejšie zmeny v ZDP boli schválené v roku 2019. Je ich celkom 17. Účinnosť v týchto zákonoch je rôzna a to nielen od 1.1.2020. Prinášajú zmeny nielen zapracovaním smernice ATAD 2, ale aj zjednodušením niektorých procesov pri závislej činnosti, platenie preddavkov, zvyšuje sa suma nezdaniteľného minima. Zavádza sa pojem mikrodaňovníka.