Nelegálne zamestnávanie v špecifických prípadoch - Šukalová, Viera
Od januára sa upravuje posudzovanie nelegálneho zamestnávania v špecifických prípadoch. Podľa doteraz platnej úpravy pre podnikateľa - fyzickú osobu (SZČO) mohli vykonávať prácu príbuzný v priamom rade, súrodenec alebo manžel, za podmienky, že boli niekde dôchodkovo poistení alebo boli dôchodcami, žiakmi či študentmi. Tieto osoby mohli pracovať pre podnikateľa bez existencie pracovnoprávneho vzťahu a nešlo o nelegálne zamestnávanie. Od roku 2020 sa podobná možnosť priznáva aj právnickej osobe. Motívy vedúce zamestnávateľov k nelegálnemu zamestnávaniu a motívy na strane zamestnancov. Kontrolné orgány.