Theory of Consumer Behavior in Economic Science - Sazanova, Svetlana
Prehľad fáz vývoja teórie spotrebiteľského správania v ekonomickej vede. Porovnanie pomeru racionálnych a iracionálnych motívov ekonomickej činnosti v dielach starovekých filozofov, scholastikov, merkantilistov a pod. Poukázanie na veľký heuristický potenciál teórie produktívnej spotreby pri objasnení spotrebiteľského správania. Teória organickej iracionality a teória ekonomickej komunikácie.