Práca vo verejnom záujme - Kašiar, Ján
Zákon o výkone práce vo verejnom záujme, v platnom znení, vytvára podmienky zamestnávania vo verejnom sektore tak, aby zohľadňovali požadovaný cieľ. Je ním ochrana verejného záujmu pri vykonávaní a zabezpečovaní vecí vo verejnom záujme, profesionalita a efektívne vykonávanie práce vo verejnom záujme za účelom skvalitnenia verejnej správy. Práva, povinnosti a obmedzenia zamestnancov a zamestnávateľov pri výkone práce vo verejnom záujme. Požiadavky a kvalifikačné predpoklady.