Appius Claudius Caecus a počiatky rímskej filozofie - Fraňo, Peter
Počiatky rímskej filozofie. Interpretácia rímskej filozofie ako myšlienkového pokračovania pytagorejskej tradície. Rozmer triednosti. Literárne kritériá - filozofická tvorba ako špecifický literárny žáner spätý výlučne s prózou. Appius Claudius Caecus - vzdelaný archaický mudrc so širokými praktickými a teoretickými znalosťami. Autor prvého diela s latinským filozofickým obsahom, z ktorého sa zachovali tri krátke fragmenty.