Atopia - miesto kynika vo svete - Cepko, Jaroslav
Nápadný štýl života a vonkajšieho správania kynikov, a najmä Diogena. Zmena atopie (čudnosti, nemiestnosti) filozofického života u kynika Diogena a jej transformácia do myšlienky svetoobčianstva.