Quantification of the Impact of a Ban on the Use of Gender in Life Insurance - Poul, Ondřej
Kvantifikácia dopadu regulácie pohlavia v životnom poistení na finálnu cenu pre zákazníka. Na základe rozhodnutia 2004/113/ES musia životní poisťovatelia vytvoriť nový cenník poistného a informačnej asymetrie v prospech klientov. To vedie k vytvoreniu novej rovnováhy na trhu.