Povinnosti zamestnávateľa podľa ZP - Mrukviová Tomiová, Sandra
Zákonník práce presne vymedzuje, ako a kedy dochádza ku vzniku pracovného pomeru a zároveň vymedzuje, kto je účastníkom tohto pracovnoprávneho vzťahu. Práva vyplyvajúce z pracovného pomeru pre účastníkov tohto právneho vzťahu, t.j. pre zamestnanca a zamestnávateľa - predzmluvné povinnosti budúceho zamestnávateľa, peňažné plnenie zamestnávateľa voči zamestnancom, zabezpečenie získania kvalifikácie a pod.