Vplyv vysokej miery konkurencie na kumuláciu rizík v sektore bankovníctva s možným dopadom na reálnu ekonomiku - Dvornický, Igor, 1985-
Vplyv zvýšenej miery konkurencie v bankovníctve na kumuláciu rizík v danom sektore s možným dopadom na reálnu ekonomiku. Hypotéza, že vysoká miera takejto konkurencie môže prispievať ku kumulácií rizík v bankovom sektore, čo v prípade šokov generovaných ekonomikou môže znásobiť negatívne následky, spomaliť reálnu ekonomiku či stáť za príčinou finančnej krízy.