Princíp mzdy za rovnakú prácu - Hrtánek, Ladislav
Právo zamestnanca na výplatu mzdy je súčasťou všeobecnej právnej úpravy odmeňovania, ktorá je uvedená predovšetkým v základných zásadách Zákonníka práce. Za rovnako vykonanú prácu sa má poskytovať mzda rovnakej výšky. Zákaz diskriminácie. Povinnosti zamestnávateľa pri odmeňovaní zamestnancov.