Sociálny fond - tvorba a použitie - Mintál, Ján
Sociálny fond tvoria finančné prostriedky, ktoré sa používajú na realizáciu podnikovej a sociálnej politiky v oblasti starostlivosti o zamestnancov. Sociálny fond je významným nástrojom realizácie sociálnej politiky každého zamestnávateľa a jedným zo zdrojov jej financovania. Tvorba a čerpanie sociálneho fondu je predmetom úpravy zákona o sociálnom fonde. Subjekty povinné vytvárať sociálny fond. Sociálny fond z pohľadu zákona o dani z príjmov.