Příčiny odchylek nominálních kurzů od absolutní parity kupní síly v tranzitivních ekonomikách - Dudzich, Viktar
Absolútna verzia parity kúpnej sily a jej aplikovateľnosť v transformujúcich sa ekonomikách. Identifikovanie a kvantifikovanie odchýlky medzi nominálnymi výmennými kurzami a kurzami na základe parity kúpnej sily. Teoretické príčiny týchto odchýlok a vplyv cien neobchodovateľného tovaru na paritu kúpnej sily.