Príspevok na športovú činnosť dieťaťa - Mičudová, Tatiana
Od 1. januára 2020 je účinná novela zákona č.311/2001 Z.z. Zákonníka práce v z.n.p.(Zákonník práce, §152b.), ktorá zaviedla príspevok na športovú činnosť dieťaťa. Zamestnávateľ nemá povinnosť poskytovať tento príspevok. Na príspevok nie je právny nárok. Podmienky vyplatenia príspevku sú: existencia pracovného pomeru (na dohodárov sa nevzťahuje), pracovný pomer zamestnanca musí trvať nepretržite 24 mesiacov, zamestnanec o poskytnutie príspevku musí požiadať.