Working Capital and Its Impact on Business Performance - Honková, Irena
Empirický výskum českých spoločností o vzťahu medzi pracovným kapitálom a výkonnosťou spoločnosti. Kvadratická regresia na výpočet optimálnej výšky prevádzkového kapitálu. Modely, ktoré opisujú závislosť výnosov od komponentov, ktoré určujú pracovný kapitál. Cieľ firemných manažérov smerujúci k udržiavaniu sa čo najbližšie k optimálnej úrovni a snaha vyhnúť sa tak odchýlkam od nich, ktoré ničia ziskovosť.