Priemerná mesačná mzda a jej dopad na mzdové veličiny - Matlovičová, Iveta
Od výšky priemernej mesačnej mzdy sa odvodzuje všeobecný vymeriavací základ, ale aj ďalšie mzdové veličiny, ktoré majú dopad na výpočet poistného a v konečnom dôsledku aj na výšku čistého príjmu zamestnanca. Určenie minimálnej mzdy. Minimálny plat starostu a hlavného kontrolóra v roku 2020. Výška daňového bonusu na zaplatené úroky a uplatnenie nároku. Vymeriavací základ na sociálne a zdravotné poistenie v roku 2021. Vylúčenie povinnosti platiť poistné.