Impacts of Emission Trading System in EU28 Countries - Zimmermannová, Jarmila
Systém obchodovania s emisiami Európskej únie (EU ETS) zavedený v krajinách EÚ v roku 2005. Možné environmentálne vplyvy systému EÚ ETS, najmä vplyv ceny emisných kvót na množstvo emisií skleníkových plynov v EÚ28. ETS EÚ prispieva k zníženiu množstva emisií skleníkových plynov v krajinách EÚ-28 ako celku, a to z dôvodu ceny a obdobia emisných kvót.