Does Extreme Poverty Occur in EU Countries? - Antošová, Irena
Chudoba v dôsledku nerovnosti v príjmoch ako predmet záujmu vlád vo všetkých krajinách vrátane Európskej únie. Porovnanie extrémnej chudoby v domácnostiach v Českej republike, Nemecku, Poľsku a na Slovensku. Najzraniteľnejším segmentom vo všetkých krajinách je nezamestnaný spotrebiteľ pred odchodom do dôchodku, ktorý žije sám, ale aj iné skupiny domácností.