Fiscal Decentralization and Regional Disparities in Czechia and Slovakia: Regression Analysis at the NUTS2 and NUTS3 Level - Maličká, Lenka
Odhalenie charakteru vzťahu medzi fiškálnou decentralizáciou a regionálnymi disparitami v Českej republike a na Slovensku na úrovni NUTS2 aj NUTS3. V oboch krajinách zvyšujúce sa regionálne rozdiely. Výsledky odhadov týkajúce sa podpory nežiaduceho účinku fiškálnej decentralizácie.