Garančné poistenie - Mrukviová Tomiová, Sandra
Zamestnancom sa môže stať, že napriek riadnemu výkonu práce nedostanú za vykonanú prácu odmenu načas, resp. odmenu nedostanú vôbec. Ide o situáciu kedy zamestnanci pracujú pre zamestnávateľa s finančnými ťažkosťami, v takom prípade majú zamestnanci možnosť uplatniť si nárok z garančného poistenia. Platobná neschopnosť zamestnávateľa. Kedy má a kedy nemá zamestnanec nárok na dávku z garančného poistenia. Nároky z pracovnoprávneho vzťahu.