Identifying Key Determinants of Poverty in Slovakia - Mojsejová, Alena
Faktory, ktoré majú významný vplyv na chudobu, a vplyv relevantných faktorov na chudobu slovenských domácností. Na kvantifikáciu vplyvu vybraných faktorov na riziko chudoby a na modelovanie pravdepodobnosti použitý logistický regresný model. Dva modely s použitím údajov z EU SILC 2013 a EU SILC 2016 (Štatistika Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach). Štatisticky významné rozdiely preukázané podľa regiónu a tiež podľa stupňa urbanizácie.