Daňové priznania právnických osôb - 10 tipov z praxe - Cígerová, Nadežda
Daňovníci musia vyhodnotiť množstvo aspektov súvisiacich s podávaním daňových priznaní: Aký je princíp vyčíslenia základu dane vo väzbe na úpravy v daňovom priznaní a na výstupy z účtovníctva? Kedy je oficiálny termín na podanie daňového priznania právnických osôb za rok 2019 a na čo všetko je nutné pamätať? Aké daňové tlačivá sa majú podať, sú nejaké zmeny v týchto formulároch? Ako postupovať za predpokladu, že si chce firma započítať kladný rozdiel medzi daňovou licenciou a daňou, ktorý jej vznikol v roku 2016 a 2017? Novelou zákona od roku 2020 sa mení systém výpočtu a platenia preddavkov pre daň z príjmov nielen právnických, ale aj fyzických osôb. Ktoré výdavky podliehajú podmienke zaplatenia a aké zmeny nastanú pri podávaní daňového priznania za rok 2020? Aké sú podmienky pri úprave základu dane o neuhradené záväzky? Aké sú najdôležitejšie fakty pri tvorbe opravných položiek k pohľadávkam a ďalšie.