Expertní systém type-2 fuzzy logika pro investiční analýzu - Janková, Zuzana
Využitie typ-2 fuzzy logiky ako podporného nástroja k investičnému rozhodovaniu. T2FLS aplikována na český akciový trh, ktorý doposiaľ nebol využitý k testovaniu vyššieho stupňa fuzzy logiky. Český akciový trh ako menej efektívny a charakteristický nižšou likviditou než ostatné finančné trhy vo vyspelých štátoch. Z toho dôvodu je vhodnejší na tento trh aplikovať typ-2 fuzzy logiku ako typ-1 fuzzy logiku.