Zodpovednosť zamestnanca za škodu - Hrtánek, Ladislav
Pracovnoprávna zodpovednosť je jednou z právnych zodpovedností, pričom podľa Zákonníka práce má aj preventívny a nielen sankčný aspekt. Z toho vystávajú pre zamestnanca určité právne povinnosti, ktoré zabraňujú vzniku protiprávneho následku. Povinnosti zamestnanca. Predpoklady pracovnoprávnej zodpovednosti a predpoklad zavinenia zamestnanca. Protiprávne konanie zamestnanca a jeho druhy. Škody spôsobené zamestnancom.