Alternatívne programové produkty na výučbu lineárneho programovania - Brezina, Ivan, 1963-
Modely a metódy lineárneho programovania, ktoré predstavujú základ vzdelávania v oblasti využitia kvantitatívnych prístupov na ekonomických a technických univerzitách vo svete. Využitie rozličných softvérových produktov, ktoré umožňujú pochopiť podstatu lineárneho programovania tak v jeho grafickej, ako aj numerickej podstate. Vo vzdelávacom procese používané rôzne programové produkty, ako MS Excel, POM-QM for Windows a Simplex V4, ich výhody a nevýhody.