Využitie replikačného portfólia pre určenie trhového rizika - Faybíková, Ivana, 1995-
Replikačné portfólio a jeho význam pri určovaní trhového rizika v rámci životného poistného portfólia vybranej komerčnej poisťovne. Replikačné portfólio, podmienky pre jeho použitie, ako aj ekonomické a neekonomické predpoklady. Reálny príklad výpočtu trhového rizika pre tri modely - kapitálovú požiadavku na solventnosť podľa direktívy Solventnosť II, švajčiarky model Swiss Solvency Test a interný model komerčnej poisťovne Zurich Insurance Group.