Daň z nehnuteľností - platba - Bubeníková, Irena
Platenie dane z nehnuteľností na rok 2020. Obec je právnickou osobou, ktorá za podmienok ustanovených zákonom samostatne hospodári s vlastným majetkom a s vlastnými príjmami, pričom základnou úlohou obce pri výkone samosprávy je starostlivosť a všestranný rozvoj jej územia a o potreby jej obyvateľov. Daň z nehnuteľností môže obec na rok 2020 ukladať a vyrubiť, ak je správcom dane zavedená všeobecne záväzným nariadením - platným k 1.januáru 2020. Termín na vyrubenie dane. Ročné sadzby dane. Spôsob platenia dane a odklad. Úrok z omeškania dane.