Štipendiá v zákone o dani z príjmov - Valterová, Ivana
Za účelom podpory študentov im môžu byť poskytované štipendiá a to z rôznych zdrojov. Z hľadiska dane z príjmov sa posudzuje, či ide o zdaniteľný príjem alebo príjem od dane oslobodený. Zamestnávateľov sa môžu dotýkať štipendiá v duálnom vzdelávaní a novo zavedené podnikové štipendiá pre študentov vysokých škôl. Podmienky pre oslobodenie od dane a zdanenie prijatého štipendia v závislosti od jednotlivých druhov štipendia a zdrojov, z ktorého bolo poskytnuté.