Odpustenie povinnosti platiť odvody do Sociálnej poisťovne za mesiac apríl podnikateľov, ktorí museli uzatvoriť v čase pandémie svoju prevádzku - Pakšiová, Renáta, 1974-
NR SR schválila novelu č. 95/2020 Z. z. zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 25. apríla 2020. V nej bolo v paragrafe 293ex uvedené, že zamestnávateľ alebo povinne nemocensky poistená a povinne dôchodkovo poistená samostatne zárobkovo činná osoba nie sú povinní zaplatiť poistné za apríl 2020, ak v apríli 2020 mali uzatvorenú prevádzku na základe rozhodnutia príslušného orgánu (podľa par. 5 ods. 4 písm. h) a par. 48 ods. 4 písm. e) zákona č. 355/2007 Z. z. Pre odpustenie odvodov je potrebné podať žiadosť s čestným vyhlásením do Sociálnej poisťovne.