Dary a výhry v podvojnom účtovníctve - Drozd, Marián
Darovacou zmluvou darca niečo bezplatne prenecháva alebo sľubuje obdarovanému, a ten dar alebo sľub prijíma. Darovanie z pohľadu darcu nie je nič iné ako konkrétny spôsob vyradenia majetku z účtovníctva. U obdarovaného ide o bezodplatný spôsob nadobudnutia majetku, peňažného alebo nepeňažného. O výhre rozoduje náhoda alebo dopredu neznámy výsledok určitej okolnosti alebo udalosti uvedenej prevádzkovateľom hry (súťaže) v dopredu určených herných (súťažných) podmienkach. Článok ďalej uvádza témy ako: Účtovné a daňové aspekty pri darovaní u darcu, účtovné a daňové aspekty pri darovaní u obdarovaného, dary, výhry a ceny prijaté zamestnancami od zamestnávateľa.