Zmeny zákona o DPH v roku 2020 - Betáková, Jaroslava
Zmeny zákona o DPH reagujú na novú smernicu Rady EÚ 2018/1910. Zavedené boli spoločné pravidlá spočívajúce v úľahčení cezhraničného obchodovania s tovarom v rámci tzv. call-off stock úpravy, ďalej v určení miesta dodania tovaru s prepravou a tiež nastala účinnosť oslobodenia od dane v súvislosti s transakciami týkajúcimi sa surovej ropy a minerálnych olejov.