Modely extrémních pojištěných škod v důsledku přirodních katastrof - Jindrová, Pavla
Aplikácia dvoch najbežnejšie používaných metód a demonštrácia použitia týchto modelov v poisťovacej praxi. Tieto metódy sa používajú na reálne údaje o poistených škodách spôsobených prírodnými katastrofami. Analyzované údaje zverejnila zaisťovňa Swiss Re na svojej webovej stránke. Použijú sa údaje z rokov 2014 - 2016, keď v dôsledku prírodných vplyvov nastalo 218 katastrofických udalostí.